Filme online gratis | Seriale online

Shogun

Shogun
Reclama
Close

Filmul reprezinta adaptarea dupa romanul omonim al lui James Clavell; este povestea echipajului unei corabii care ajunge pentru prima data in Japonia secolului XVII. Dupa ce corabia sa, Erasmus, esueaza pe coasta nipona, capitanul John Blackhorne trebuie sa-si apere originea sa britanica, in defavoarea comerciantilor si misionarilor portughezi, pe care ii dispretuieste si sa se adapteze culturii cu totul straine a japonezilor. Catolicismul bine inradacinat din Japonia il pune pe Blackthorne – un protestant, pe o treapta nefavorabila, insa totodata ii atrage atentia stapanului Toranaga. Deja un influent general, Toranaga aspira, ca multi altii la titlul de Shogun. Intre cei doi se infiripa o stranie alianta. Pentru a-l ajuta pe englez, Toranaga ii face cunostinta cu doamna Mariko care sa intermedieze convorbirile dintre cei doi si sa-l ajute pe Balckthorne in a invata limba japoneza. Capitanul se indragosteste curand de frumoasa Mariko, insa relatia lor este sortita pieirii, caci ea este promisa deja unui alt barbat. In final, Mariko se ucide pentru a-i salva viata lui Blackthorne, in timpul unui atac dusman asupra lui Toranaga, iar corabia acestuia este arsa. Generalul iese insa victorios, castigand shogunatul.

Scena finala il infatiseaza pe Blackthorne supraveghind constructia noii sale corabii, hotarat sa se intorca in tara sa. Este insa sub observatia continua a lui Toranaga, tainic raspunzator de arderea corabiei si de cele viitoare, intrucat crede ca cea care l-a adus pe Blackthorne in Japonia este karma, fiind destinat sa nu mai paraseasca nicicand taramurile nipone.

Filmul mai reda de asemenea confruntarile culturii europene cu cea japoneza, reprezentand o veritabila sursa de informatii in ceea ce priveste limba si civilizatia nipona. Varianta pe DVD contine 5 discuri, insumand un total de 547 de minute.

Loading the player ...


Mini-Serie 1980
Partea I-a


Partea a II-a


Partea a III-a


Partea a IV-a


Partea a V-a


Partea a VI-a


Partea a VII-a


Partea a VIII-a


Partea a IX-a

Tutorial: Pentru a urmari gratis Shogun online subtitrat apasati pe unul din butoanele "Vizioneaza Online" sau "Watch Online" de mai sus, iar pe noua pagina asteptati 5 secunde sau apasati "Skip ad" (in dreapta sus) dupa care apasati "Play" pentru a porni filmul. Va dorim vizionare placuta!
Recapitulare:
a fost adaugat pe data de 09/04/2013 , are o nota pe imdb de 8.0 dintr-un total de 10 puncte si face parte din categoriile urmatoare: Seriale. De la ultima actualizare a reusit sa adune 5.133 accesari si 0 comentarii.
Multumim pentru vot! Acum spune-le si celor de pe Twitter parerea ta!
Cum vi s-a parut acest film?
  • Superb
  • Foarte bun
  • Bun
  • Asa si-asa
  • Slab
  • Varza
Imparte parerea ta si cu ceilalti

Va rugam folositi un limbaj civilizat, fara injurii si corect din punct de vedere gramatical. Multumim!